Petflakon újrahasznosítás otthon II.

Egyszerű PET-palackokból kanapé, sőt, bútorgarnitúra is készülhet, csak össze kell ragasztanod az üvegeket. A palackokat dugd egymásba úgy, hogy az egyiknek vágd le az 1/4-ét, a másikat pedig kupakkal befelé vezesd a belsejébe. Annyi palackot illessz össze, ahány az adott szakasz kívánt magasságának megfelel. Végül érdemes szivacspárnákkal kényelmesebbé tenni az alkotást.

Az erkélyre vagy az udvarra is csinálhatsz virágtartókat. A bal oldali ötlet megvalósítói fakeretre csavaroztak néhány befestett, félbevágott üveget. A jobb oldali, fenti ötlet elkészítéséhez két palack szükséges. A felső részükből lesz a felragasztott talp, a két véget pedig egymásba kell dugni. Az elem tetejére nyílás kerül. A jobb alsó cserepekhez levágták a palackok tetejét, és csíkokban bemetszették az oldalukat. A műanyag csíkokat lepördítették és leragasztották.

Ha van kutyád, PET-palackból egy új házat kreálhatsz a számára. Balra egy raklap és hullámpala segítségével készült verziót láthatsz. Az üvegek hőszigetelését fűrészpor segíti. A jobbra lévő házat könnyebb elkészíteni. Fesd be és ragaszd egymáshoz a palackokat, melyeket végül egy faládára erősítesz.

Csinálj különleges térelválasztót a palackok aljából! Damil segítségével készíts füzéreket, azokat pedig hurkold egy lécre, majd fúrd vagy fúrasd fel a plafonra.

Készíts ceruzatartót! Vágd le két palack tetejét, és a kupak nélküli végeiket illeszd egymáshoz. A két oldal közé ragassz egy megfelelő hosszúságú cipzárt. A tartó könnyen nyitható és zárható lesz.

Hasznosítsd az üvegeket madáretetőként! Szúrd ki a palackot két-négy egymással szembeni ponton, és dugj keresztül rajtuk egy-két fakanalat. A lyukak legyenek kicsivel nagyobbak, mint a kanál átmérője, hogy a magvak a kanálra folyhassanak. Végül töltsd meg és kösd fel az etetőt a kupaknál.

Szezonális díszek készítéséhez is használhatsz PET-palackot. A balra lévő pingvint úgy készítheted el, ha két palack alját összeilleszted, majd megfested a figurát és pompont ragasztasz a figura tetejére. A jobbra lévő nyuszit egy papírfej felragasztásával alkothatod meg. A palack alját előzőleg fesd fehérre!

Az eredeti cikk itt érhető el: https://femina.hu/otthon/pet-palack-diy